Ensemble leden


roelof-1652
Monica Buijinck: Klarinet, blokfluiten en zang In haar kinderjaren begonnen op de blokfluit, speelde Monica tijdens haar tienertijd klarinet in de lokale dorpsharmonie. Na 6 jaar klarinet les studeerde Monica een jaar Conservatorium en een jaar muziekwetenschappen. Na deze klassieke opleiding is ze via de folkloredans – in 1989 – in de folkloremuziek terecht gekomen. Van daaruit was de stap naar de Klezmermuziek in 1995 niet groot. In 1988 maakte ze voor het eerst kennis met Klezmer via de Lp’s van Giora Feidman, die nog steeds een inspirerend voorbeeld is. Klezmerklarinet is met veel passie “zingen op je instrument”, afwisselend lachen en huilen!
p1110969
Geert Maatjes: Contrabas, gitaar en zang Bij Geert stroomt de muziek werkelijk als een rode draad door zijn leven.. Hij is opgegroeid in ‘s-Hertogenbosch in een muzikaal gezin met een “spelende” Ierse moeder. Ook waren daar zijn muzikale Ierse grootouders, die hem geen Geert noemden maar Gerry.. Zijn “Grandpa” was een leven lang violist in vele symfonieorkesten. Aldus zijn er ongetwijfeld een aantal muzikale genen aan Gerry doorgegeven, welke zich dan ook al vanaf de middelbare school flink lieten gelden. Zo speelde en zong hij eerst in diverse schoolbands. Later beoefende hij in diverse ensembles ook andere muziekstromingen, zoals de volksmuziek, Americana, pop, de blues, singer/song writer stuff, Irish Folk Music en Klezmer.. Zijn contrabas is een van zijn meest geliefde muziekinstrumenten welke hij ooit mocht aanschaffen en bespelen..
roelof-1645
Roelof de Lange: Viool, cello en zang  Roelof begon op 9 jarige leeftijd met vioolspelen, en volgde de conservatoriumstudie in Groningen. In die periode was hij primarius van het salonorkest ‘Petit four’. Sinds 1992 is hij als violist verbonden aan het Orkest van het Oosten in Enschede. De liefde voor salonmuziek is gebleven, te beluisteren bij het viool-piano duo ‘per favore’. In 2016 maakte hij kennis met de gipsy-jazz en volgde lessen bij Tim Kliphuis. De stap naar Klezmer was toen nog een kleine maar logische en snel gemaakt.
roelof-1650
Willem Seves:  Accordeon, gitaar en zang Willem speelt vanaf zijn 10e accordeon. Met 17 jaar heeft hij zijn eerste gitaar gekocht  en de strijdbare liederen  uit de jaren ’70 gespeeld en gezongen. Tijdens zijn studententijd gestart met Werelddansen en toen ook al snel accordeon gaan spelen in een Balkanorkest in Amsterdam. De Ierse muziek is daarnaast een drive. Klezmer is al jaren een voorkeur door de mooie melodieën en melancholische klanken. Samen de oude tradities en klanken in leven houden kan in Freilach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *