Ensemble leden


roelof-1652
Monica Buijinck: Klarinet, (blok)fluiten en dans In haar kinderjaren begonnen op de blokfluit, speelde Monica tijdens haar tienertijd klarinet in de lokale dorpsharmonie. Na 6 jaar klarinet les studeerde Monica een jaar Conservatorium en een jaar muziekwetenschappen. Na deze klassieke opleiding is ze via de folkloredans – in 1989 – in de folkloremuziek terecht gekomen. Van daaruit was de stap naar de Klezmermuziek in 1995 niet groot. In 1988 maakte ze voor het eerst kennis met Klezmer via de Lp’s van Giora Feidman, die nog steeds een inspirerend voorbeeld is. Klezmerklarinet is met veel passie “zingen op je instrument”, afwisselend lachen en huilen!
roelof-1646
Ton Overtoon:  Contrabas en Gitaar Ton is een echte autodidact, hij is gepokt en gemazeld in de volksmuziek. Ton heeft alle snaren al beroerd van gitaar, mandoline tot viool, maar bovenal de Contrabas. Hij is begonnen in de 60-er jaren met de Ierse muziek, daarna Engelse Folk, gevolgd door Vlaamse volksmuziek. Daarna volgde er traditionele melodieën met eigentijdse teksten, Nederlandse poëzie, tango en tenslotte Klezmer. Nu en dan maakt hij een uitstapje naar de swing, musette en salonmuziek. Muziektheater ´Zwart licht´ was het begin van Oor Hasjachor, en tevens de basis van zijn carrière in Klezmer.
roelof-1645
Roelof de Lange: Viool  Roelof begon op 9 jarige leeftijd met vioolspelen, en volgde de conservatoriumstudie in Groningen. In die periode was hij primarius van het salonorkest ‘Petit four’. Sinds 1992 is hij als violist verbonden aan het Orkest van het Oosten in Enschede. De liefde voor salonmuziek is gebleven, te beluisteren bij het viool-piano duo ‘per favore’. In 2016 maakte hij kennis met de gipsy-jazz en volgde lessen bij Tim Kliphuis. De stap naar Klezmer was toen nog een kleine maar logische en snel gemaakt.
roelof-1650
Willem Seves:  Accordeon en gitaar   Willem speelt vanaf zijn 10e accordeon. Met 17 jaar heeft hij zijn eerste gitaar gekocht  en de strijdbare liederen  uit de jaren ’70 gespeeld en gezongen. Tijdens zijn studententijd gestart met Werelddansen en toen ook al snel accordeon gaan spelen in een Balkanorkest in Amsterdam. De Ierse muziek is daarnaast een drive. Klezmer is al jaren een voorkeur door de mooie melodieën en melancholische klanken. Samen de oude tradities en klanken in leven houden kan in Freilach.